T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / GÖNEN - Gönen Fen Lisesi

Water Detectives Projesi Şubat Ayı Etkinlikleri

Water Detectives projesi, suyun önemini vurgulayarak çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan uluslararası bir inisiyatiftir. Şubat ayı faaliyeti kapsamında, her okulun bir su sporunu tanıtma görevi vardı ve bu ayın konusu su sporlarıydı. Projede yer alan okullardan biri olan okulumuz öğrencileri  kayaking sporunu tanıttı. Öğrenciler, önce kayaking sporu hakkında bireysel araştırmalar yaptılar. Ardından, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için bir araya geldiler ve bir sunum hazırladılar. Hazırlanan sunum, okulumuz öğrencileri tarafından, proje kurucusu tarafından planlanan bir Zoom toplantısında diğer okulların öğrencilerine sunuldu.

Zoom toplantısı, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin bir araya gelerek su sporlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunmalarını sağladı. Kayaking sporunun tanıtımıyla, öğrenciler su sporlarının eğlenceli ve sağlıklı bir aktivite olduğunu vurguladılar.

Water Detectives projesi, gençlerin su kaynaklarının korunması ve suyla sürdürülebilir bir ilişki kurmaları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Her ay farklı bir su temasına odaklanarak öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını teşvik ediyor.

01-03-202401-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 01.03.2024 11:51 - Görüntülenme: 57
  Beğen | 3  kişi beğendi