ISPARTA / GÖNEN - Gönen Fen Lisesi

Water Detectives Proesi

Proje Uluslaarası bir proje olup Türkiye, Romanya,Portekiz ve Arnavutluk ülkelerinden toplamda 17 öğretmen ve 78 öğrenci ile yürütülmektedir. Okulumuzda proje 9. Sınıflardan 6 öğrenci ile yürütülmektedir.

Projenin amacı su kaynakları ve su kullanımıyla ilgili önemli sorunlara çözüm odaklı bir yaklaşım sunmayı amaçlayan bir girişimdir. Bu proje, su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini hedefleyerek, su kirliliğini azaltmayı, su kaynaklarını korumayı ve toplumda su bilincini artırmayı amaçlar. Su kaynaklarının doğal ekosistemleriyle birlikte korunması, su kirliliğinin kaynaklarının belirlenip önlenmesi, su kullanımında verimliliğin artırılması ve toplumun su konusundaki bilincinin yükseltilmesi projenin temel amaçları arasında yer alır. Su yönetimi konusunda sürdürülebilir ve etkili çözümler üreterek gelecek nesiller için sağlıklı su kaynaklarını koruma misyonunu taşır. Bu amaçlar doğrultusunda eğitim ve iletişim faaliyetleri düzenlenerek, toplumun su kullanımı konusundaki alışkanlıkları ve bilinç düzeyi yükseltilmeye çalışılmaktadır.

The logo chosen first in the voting

29-12-2023

Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 08.01.2024 20:03 - Görüntülenme: 109